Jul och blandat.

 
Jopp. Jag lever än, hör och häpna. Julen är firad, magen blev mätt och tomten var snäll! Och sen dess har det varit fullt upp, minst sagt. Har passat på att skaffa någon slags sjukdom också så här lagom till årsskiftet. Favorit i repris kan man säga! Fantastiskt hur saker och ting utvecklas ibland! Blir nog bra ändå. Energin kan mycket väl tänkas hitta tillbaka, skam den som ger sig! 
 
Ikväll händer det med andra ord inte alls speciellt mycket. Kan inte klaga. Alls. 
Godkväll folket!

En gång till!

 
Nu mina vänner, fiender och annat löst folk. Nu är jag redo för att fira jul känner jag. Två dagar, som jag väljer att kalla för jullov, väntar. Jag känner att det känns bra. Jag är trött och hungrig. Det förstnämnda beror nog mest på det sistnämnda. Räknar med att bli räddad av kylskåpet jag ska till ikväll. För i mitt är det då tomt!
Precis som i magsäcken. Allt är som vanligt med andra ord. Och nu fick jag grönt om att min skjuts är på gång. Fantastiskt! Bäst att rappa på lite då. 
 
God jul allesammans! Glöm inte Kalle Anka. Eller skinkan. Viktigt, viktigt!
 

Cirkus

Jag är så rackarns mör i hjärnan att jag knappt vet vars jag ska ta vägen. Som vanligt, fast lite till. Eventuellt döende. Bryr mig inte om att det är lördag. Trodde det var torsdag imorse ändå. En torsdag som jag fick börja med en joggintur. JAMEN SÅ JÄKULST KUL. Var paranoid och kunde inte somna igår. Men innan dess var det frid och fröjd. Julfirande med julbord, klappar och allt sånt där juligt med mina tanter. Skoj och sjukt mättande!
 
Inser att den riktiga julaftonen är på måndag och att jag måste slå in lite klappar innan kvällen når sitt slut. 
Hej och hå!

Öga för öga, snyting för snytning.

Såna där som snyter sig genom att hålla för ena näsborren och sen blåsa ut snoret genom den andra. Det är i topp tre av det äckligaste jag vet.
Och mitt på en gata där tusen personer går omkring. En centimeter från mig. Farbror lilla, förstår du ens själv hur äcklig du är? Jag hade förmodligen blivit våldsam om ditt snor hamnat på mig. Du kan ju iallafall ta en titt över axeln nästa gång. Alternativt gå djupt in i skogen och blåsa snor. Eller snyta dig i papper som normalt folk. 
 
Nej, det finns liksom ingenting som ursäktar en sån grej.

Danger zone

Ja, mina kära vänner. Hur känns det? Vi är fyra dagar bort från undergången som beräknas ske på fredag. Den 21/12 2012, för att vara exakt. För mig känns det ungefär som vanligt, fast lite tyngre. Vore ju jättedumt att utplånas på fredag, jag längtar ju till julmaten. Och visst vore det onödigt om nyårsglittret fick dö oanvänt. Tragiskt!
Jag hoppas dom har fel och jag orkar egentligen inte ödsla energi på att oroa mig för en eventuell undergång.
 
Men jag är ju en sån som googlar. Mycket och ofta. Google är roten till allt ont i världen. Innan dagens googling orkade jag knappt bry mig alls. Men nu bryr jag mig lite ändå. Nåväl, jag hoppas hur som helst det blir snabbt och smärtfritt. Eller ja, mest av allt hoppas jag ju inte på någon undergång alls. Om sanningen ska fram.
 
Och om nu allting blir tvärsvart på fredag, så borde jag egentligen göra något galnare än det här. Jag har sett på 50 first dates, för säkert 50:de gången. Skojsigt, dom hade inte gjort om slutet.
Carpe diem deluxe.
Peace out.

It's alive!

Ja gud vilken seg dag. Jag tror jag varit vaken fyra timmar sammanlagt. Förstår icket någonting men min soffa har en sövande effekt. Igår var jag på julfest med mina kära kollegor. Alla tiders! Jag var nästan pinsamt bottenlös under julbordet och tryckte i mig två feta tallrikar med mat. Sjukt gott. Att äta när man är helt vrålhungrig är typ det bästa som finns. Och jag älskar julmat. Schmaskens! Vin till förbannelsen och en utgång på det. Ja herre jösses, jag hade då himla trevligt! Idag är det en helt annan dag. En seg dag, som sagt. Jag är ändock, om något, så otroligt glad över att jag varit ledig denna evighetens dag. Lyxig feeling.
 
Nu är det läggdags för tionde gången idag. Det blir nog jättebra det!
Och ja, nedan har ni den enda osuddiga bilden jag lyckades skaka fram.
Två muntra damer, helt enkelt!
 

Dagens I-landsproblem

 
Hejdär! Lördag var det här. Jag har ett vanligt lördagsproblem. Jag har en garderob full med kläder. Jag har för fasen ett rum fullt med kläder. Jag kan klä afrikas alla barn. Sy ett lapptäcke över ryssland med innehållet i min garderob. Ja, ni fattar grejen. Jag har mycket kläder. Men ändock så har jag aldrig någonting att ha på mig. Det är helt otroligt men det här händer minst en gång i månaden. Det känns som att allting sitter så otroligt fel och gör det inte det så hade jag på mig exakt samma utstyrsel veckan innan. Lite variation tack!
 
Värre saker har väll hänt men ändock!
Himla störigt.
 

Är du helt hundra på det?

Min moder och senare även min broder kom på en visit idag. Trevligt. Mamma lät meddela att hon inte har någon expertis på området, men, "när den ser ut så här så är den död". Blomman kommer alltså inte återuppstå. Jag fick den av henne i somras. Jag vill även minnas att hon tog en kvist av den redan då för vattenplantering eller något, "innan det är försent".
Jag har ingenting som ens liknar grönt på mina fingrar. Palmer och kaktusar kan jag hantera iallafall. Dom behöver vattnas lika ofta som jag kommer ihåg att vattna dom. Vi möts på halva vägen kan man säga. 
 
Vet inte vad man ska säga mer om den saken än att jag kan stryka florist från listan över framtida karriärer.
Känns faktiskt helt okej. 
 
Godnatt!

Månpromenader och bananmos

Hallådär! 
 
Idag har jag pimplat smoothies som om det inte fanns någon morgondag. Att jag är bäst i världen på smoothietillverkning råder det absolut inga tvivel om. Iallafall inte om ni frågar mig. Och tror ni mig inte kan jag nöja mig med en delad förstaplats med Froosh. Deras geggor är också helt fantastiska. Iallafall den på bilden. Jag gillar mosad frukt helt enkelt.
 
Jag kan även meddela er om att mina efterlängtade månskor har hittat hit! Jag har givetvis tagit ut dom på en premiärtur i snön, och vilken tur sen! Inte ens lilltån blev kall och jag blev fem centimeter längre bara sådär.
Inte dumt alls! Rymliga är dom också. Ja herre jösses en sån fröjd. Jag kanske slipper frysa sönder fötterna den här vintern trots allt.
 
Återstår att se.
Olidligt spännnande, så stay tuned!
 

Björnen sover

Så tog den helgen slut. Tycker det känns helt okej ändå. Jag har haft en trevlig helg i vanlig ordning, om än något trögstartade mornar. Jag förstår inte hur det ens är möjligt att vara nästan medvetslös en del mornar. Men sån är jag, allt för ofta. Det handlar inte om att jag inte vill gå upp, för det vill jag! Men det går ju för tusan inte!
Jag är bara yr och förstår inte att det är väckarklockan som ringer och att det betyder att jag ska vakna. På något vis lyckas jag alltid ta mig upp men det är inte direkt snack om något "i god tid". Inte min grej.
 
Det är upp på benen och ut genom dörren som gäller. 
 
Och sen vill man ju på något vis ändå inte verka helt bortkommen när man tre minuter efter uppvaknandet ska ut i den riktiga världen och vandra. Fast det är svårt att lura ens sig själv att man har koll på läget när man fortfarande har pyjamasbyxorna på sig, en tandborste uppstickandes ur fickan och går i ett zick-zack mönster.
 
Jag har absolut inget minne av att morgontimmarna någonsin varit mina starkaste timmar på dagen. Så jag utgår från att jag föddes med någon genetisk defekt. Morgontrött kanske det kallas. Den brutala versionen.
 
Nåja. Det kanske slår om en vacker dag.
Tack för mig.
Hej.

Javisst!

 
Ledigt var det här! Tvätten är tvättad. Dammet är uppsuget. Disken är diskad. Maten är i magen. Glödlampan är bytt. Ordningen är återställd. Skön känsla. Firar med en kopp te. Jag firar egentligen alla dagar med en kopp te.
Jag älskar te. Synd man blir så idiotiskt kissnödig av det bara!
 
Herrå!

Vem stängde av solen?

 
Hello earth. It is cold. Väry, väry cold. Could somebody pliiz, pliiz, pretty pliiz turn on the värme? I am freezing ihjäl. Men vad kickar väll igång dagen bättre än en promenix i ynka arton minusgrader? En kul grej med vintern är iallafall det årliga snökaoset i huvudstaden vår. Det är ju fantastiskt att vintern kommer som en överraskning varje år. Och att en decimeter snö blir jämförbart med en naturkatastrof. Hur är det ens möjligt?
Lustigt det där att oavsett hur mycket snö det vräker ner här eller om temperaturen ligger någonstans strax under 90 grader så är det alltid lite värre i Stockholm. 
 
Så kan det va!

Dan, före dan, före dan.. före dan... före dan..

 
Första advent och en himla massa snö sådär från ingenstans. Ljust och trevligt. Trevligt än så länge iallafall. Låter förmodligen annorlunda i april. Julgardinerna har åkt upp och snögubben är på plats. Kan man förresten känna sig mer obehaglig än när man tar kort på saker som hänger i fönstret? Man får vara snabb och diskret helt enkelt så inte grannarna tror man är sjuk på något vis.
 
Första ljuset tändes hos Foppa i samband med det årliga adventsfikat. Julen har börjat planeras och det är ju himla trevligt! Och ja, för den ouppmärksamme kan jag berätta att jag mörkat ner denna sida rätt rejält. Mörkbrund och rosa. Japp. Lite barnsligare men jag kände att det var dags för the winter edition.
 
Ja gud så intressant.
 
Nu ska jag återgå till Beck-tittandet tills jag inte törs mer.
Herrå!

All that glitters is gold

Jag har spenderat dagen på stadens gator tillsammans med alla andra tokstollar. Det var sjukt länge sen jag var på stan en lördag och nu minns jag varför. Det är ju som att befinna sig på ett dårhus där på pricken alla knuffas. Och det är barnvagnar överallt. Åh.
Sluta köra på Elin för fasiken.
 
Nej gud jag blir ju ba helt matt. Sökte efter ett par massiva jäkla vinterskor till mina smärtsamt frusna fötter. I umeås alla skoaffärer tycks dom dock ha lagt fokus på lackpumps med öppen tå istället. Eller ja, stickade Uggs finns det gott om. Men mjaaa... kanske inte.
Jag använde mig av internet istället. Dom fetaste pjuxen jag kunde hitta ute i cyberspejset förväntas anlända till min enkla boning senast fredag. Sen hoppas jag det är färdigfruset om fossingarna!
 
Dagens stadsutflykt var inte förgäves ändå. Jag hittade nämligen en så förbaskat glittrig nyårsblåsa till nedsatt pris och allt. Nej, jag kunde ju inte stå emot. Tre miljarder paljetter för 149 riksdaler bör man aldrig göra motstånd för.
Glitterfjollan i mig jublar och skall i detta nu laga mat till tonerna av Spice Girls, såklart. 
 
Peace.
 

RSS 2.0