Hello. It's me again.

Drömmen om sommaren. Lyckan med värmen och solen blev kortvarig men drömmen består! Det snöar. Var det absolut livsnödvändigt eller?! Var ju så galet fint väder igår. Hela dagen. Typ varmt ute klockan sju på kvällen. Inte t-shirt varmt men utan-mössa-och-vantar varmt. Så blev det kallt. Det är bara mars men ÄNDÅ.
 
 
Nåväl. Nåväl. Nåväl. Det blir bra till slut.
 
I helgen har jag jobbat och jag kom i tid idag trots massiva missförstånd mellan mig själv och fröken ur. Jag fattar verkligen ingenting när klockorna ställs om. Det hade varit bättre om dom ställdes om typ 21.00, för då kan jag kontrollera att det har gått korrekt till och livet blir frid och fröjd. Idag började jag dagen med att googla "vad är klockan". Funkar ju det med iofs.
Vad gjorde man innan google?
Det får bli kvällens frågeställning.
Eller så googlar jag det bara.. höhöhö.
 
God kväll.

18.46

 
Kvart i sju!
Inte svart. Utan ljust.
Ljust på min gata i stan.
Gud hör bön, antar jag.
 

Söndag hela dagen

Idag har jag klippt och klistrat och knåpat och bråkat med självhäftande plast, spånskivor, träplankor utan hopp och en raserad betongvägg. Mitt överdrivet sunkiga köksskåp har fått ett ansiktslyft. Ett invändigt ansiktslyft, dörren ser ju likadan ut. Nu känns det mer som att ställa in mixern och sånt i ett skåp och inte som att ställa det på ett råttätet slagfält.
 
 
 
 
Nu har jag ju ingen före-bild, tyvärr. Och en halvdålig efter-bild. MEN. Ni som vet hur det såg ut innan kan ju kanske se någon slags skillnad. Och för er andra: Väggen baktill som numera är svart var betongrå med ett stort hål i sig. Typ 30x30 cm. Såg ut som någon tejpat fast femton tigerskott där och låtit det smälla av. Plus två avsågade kopparrör och en bajsbrun ventil. Sjukt snyggt. 
 
Och "golvet" bestod av en halv-vit och helt-sprucken-på-tre-ställen träplanka. Den är numera helvit och, ja, Hel.
Hyllan var en missfärgad ojämn spånskiva. Den är numera vit och jämn(are).
 
Det tog lång tid och det är asstökigt överallt annars nu. Men jag säger som Kalle Bertil.
"Ett väl utfört arbete ger en inre tillfredsställelse och är den grund varpå samhället vilar"
Jag känner mig liksom nöjd i hela kroppen.
 
Och nu ska jag panta flaskor.
Herrå!

En bättre version av fredag

 
Fredag idag och helg på riktigt. YES. Otroligt så man kan längta efter dom här helgerna. Varannan vecka kan jag vara kung i baren. Inte för att jag är det, men jag kan. Och jag gillar det. Kanske inte kung-kung heller. Ekonomin har ju vissa begränsningar. Men ni fattar grejen. Det är fint. Och nu är den helgen här, äntligen och igen.
 
Ikväll har jag dock inga tokiga planer. För det måste man faktiskt inte ha bara för att det är fredag. Jag hade tänkt äta middag men jag misstänker att det blir leverpastejsmackor igen. Ensidig kost är bra har jag hört. Så magen vet vad den har att vänta. Och för alla bristsjukdomars skull. Skörbjugg och sånt där.
 
Det vänder nog. Eller så får jag anställa någon form av kock. Gärna en pedant allt-i-allo butler med dugliga kokkunskaper som inte är rädd för dammsugaren. Pannbiff och korvstroganoff är typ det bästa jag vet. Sju sorters korv och husmanskost. Inte allt för häftiga löneanspråk, gärna en sån som ser arbetet lite mer som en hobby. Är det du? Ansök redan idag. 
 
Trevlig helg!

Långt, längre bort härifrån

Vill bara säga att jag tar på mig hela skulden över att det börjat snöa igen. Att det är kallt ute igen. Att det känns mer vintrigt än vårigt, igen. Jag var för optimistisk i förra inlägget. Jag avslöjade för väderguden att han "glömt av sig" om att det bara är mars. Han fick helt enkelt lov att sänka temperaturen en aning och demonstrativt slå på snön igen. Jag ber ödmjukast om ursäkt och lovar att ingen lider mer än mig. Lovar.
 
Snart är det sommar igen. Håll ut världen. Bit ihop för fan! 

komsi, komsi sommar

Idag är det fredag och det är ju trevligt! Fast jag jobbar hela helgen. Men det kan ju vara trevligt det med. May the force be with us. Det bästa vore om det var sol hela helgen, även om jag är innomhus. Att se på solen genom ett fönster fungerar också bra. Allt känns bättre med sol. Luften blir lättare att andas med sol. Det är helt enkelt lite lättare att leva med sol och varmare väder.
 
Bästa, absolut bästa, vore ju om det inte var typ tornado också. Men man kan inte få allt. Jag nöjer mig med sol.
 
 

Heeeej

Idag vaknade jag prick 20 minuter innan jag började jobba. Och jag han med fem minuters marginal. Det ni!
Jag behöver alltså visst en bil, haha. Nä, men utan den hjälpen idag så hade jag gjort som allt för många gånger förr. Cyklat upp, upp, upp, upp, upp men alldeles för snabba andetag, alldeles för mycket olustkänslor, förmodligen motvind och på tok för mycket mjölksyra. Och på samma ställe, vid backens topp, hade jag fått jobba för att inte spy. True storry. Sen varit vinglig en halvtimma efteråt eftersom kroppen inte fattat vad som just hände. Den sov ju nyss? Varför denna tortyr? Vaffö gör du på detta viset? Osv. Jag har provat flera gånger. Kanonkul.
 
Nu är det iallafall helg. För mig med! Inte dumt. Jag har planer på att rensa avloppet. It's gonna be wild. Och så vill jag träna mer än någonsin men det går ju inte för att min dumma, dumma kropp vägrar bli hel igen. Jag hann vara frisk i typ två dagar innan hela min hals invarderades av svullna lymfkörtlar och någon slags förkyldning. Dom som är riktigt häftiga skulle säkert tränat ändå, men jag tror att man dör om man gör det. Så jag gör inte det.
 
 
Men det kanske hinner gå över. Hoppas det. Och då kommer jag gå till gymmet en gång och sen kommer jag typ få vattkoppor eller något annat spännande. Eller så kommer jag tappa suget, också dumt. För det är bara kul att träna om man är taggad. Tycker jag. 
 
Blablablalba. Nu ska jag slita isär handfatets och badets avlopp och låta fredagsmyset börja!
Trevlig helg!
 

Det slutar liksom inte vara roligt

Jag har sett den säkert nittio gånger nu. Jag älskar kameler. Det är nog mitt favoritdjur, efter hundar då som ligger i toppen! Gillar nog alla djur egentligen. Men det är något särskilt med kameler..
Jag såg ju nu att han är fastbunden, troligen för att han ska åka bil, men jag tycker ändå inte att han borde ha ont. Bara ogillar att bli kittlad. För det gör ju alla. 
 
En av de finaste stunderna i livet.
Jag skelar ju av nöjdhet! Eller av vätskeintaget, oklart.
Viktigast är att man är glad iallafall!
 
 

Äntligen söndag, igen.

Jag har jobbat sex dagar den här veckan och just nu är det det enda jag känner. Jag har haft längre veckor, sånna där som aldrig tog slut. Backar vi bandet några år så var jag ledig två-tre dagar i månaden som standard. Jag var dessutom ute och yrade på helgerna, sov lite mindre, åt lite mindre och levde helt enkelt en aning hårdare. Jag var förvisso sinnessjukt sliten men jag hade ändå någon slags energi kvar, nästan alltid.
 
Och nu då? 
Det är ju då inte mycket energi vi pratar om, if i say som så. Jag är inte lika outhärdligt trött-trött som jag var förut, exakt hela tiden. När jag somnade så fort jag satte mig ner. Knaprar järntabletter för glatta livet numera och det visade sig vara botemedlet. Det tackar vi för. Nu är jag bara sådär utmattad, kan-inte-riktigt-fokusera-trött. Men det är ju som sagt för att jag har jobbat. Helg i synnerhet. Då blir man trött. Det bara är så!
Och jag är glad att det är över. Och jag vet att den här typen av trötthet faktiskt går över också. Och det är bra!
 
Imorgon är jag ledig. Det är jag också glad över.
 
På tal om energi och sånt. Tyckte han va lite skoj!
 

RSS 2.0