Tjugonionde december å så.

Tjenare! Här är jag. Hur står det till? Haft en bra jul? Mätta i magarna? Unnat er ett litet jullov?
Härligt. För mig var julen också trevlig. Blev supermätt i magen. Tack alla tomtenissar för alla fina klappar! Mycket snällt! Årets stjärtigaste bilder togs på juldagen. Mössorna är fina iallafall. I övrigt har jag inte mycket att tillägga.
 
 
Nu är det snart slut på det här året. Trevligt. Jag är sedan gammal tradition sjuk sista veckan på året. Eller ja, jag brukar vara helt knas i halsen och lätt medtagen av en förkyldning. I år slår jag på stora trumman och är ganska säker på att jag utöver diverse orala problem har bihåleinflammation. Det är ju trevligt! Jag tror dock att det peakade igår/inatt när jag trodde att döden var nästa steg, så att säga. Så det är ju trevligt att det inte blev värre! Jag har icket tid för sånt här pjoller heller! Jag ska ju hosta ett stycke nyårssittning mycket snart. Och det skall bli alla tiders! Om det så blir det sista jag gör så skare bli bra! Så är det med den saken.
 
Måste tvinga mig själv att dammsuga imorgon. Alla kommer garanterat bli förkylda (delad glädje är dubbel glädje osv) men en astma attack pga damm vore ju bara onödigt.. liksom.
 
Aja! 
God fortsättning på er!
Och för er med samma symptom som mig:
Gott slut.

En liten kuvös kanske?

 
 
Jag vet att hela världen vet att jag fryser mycket. För jag säger det mycket. Men the struggle is real, alltså! Jag har googlat allt som går. Jag har köpt skor för ett belopp kusligt nära min hyra. Jag har ett påkostat lager med underställ som är the real deal - inget himla biltema här inte. I mina vantar, som påstår sig klara -35, har jag ett litet, litet uppladdningsbart "element" i. Jag har femton sockar på mig. Sulor i ekologisk kork och en innersko i ull. Jag klär mig som dom rekomenderar att man gör om man ska på isbjörnsafari.
 
Jag blir lik förbannat besegrad av vintern! År efter år.
 
Mitt "raynauds syndrom" är närvarande ungefär 4 timmar om dagen numera. Och det mina kära vänner är en relativt obehaglig upplevelse. Mina fingrar är vita. Från knogen och hela vägen ut. Vitt, vitt, vitt. Mina fötter får en härlig ombre i samma nyans som ett mosat blåbär en ljummen höstdag. For real, hittar ej på. Det är vider på högsta nivå. Och alltså, det gör ganska ont. 
 
Idag har jag köpt batteridrivna sulor. Fungerar inte det så vet jag på riktigt inte vad jag gör. Känn min frustration. Kan någon bara säga åt mig hur jag ska göra? Varför är vintern en enda lång tortyr? VAD GÖR JAG FÖR FEL? Finns det byxor med värmeslingor? Är jorden rund? Hjälp?
 
 

that's one small step for mankind

Ikväll har jag slagit in julklappar. Javisst, den här gången ska mitt liv tamefan bli som jag tänkt mig att det ska bli! Julklappsmässigt iallafall. De andra bitarna av livet får bli som livet brukar bli.
Men! Jag ska inte hetsslå in paket klockan klockan 00.36 dagen innan julafton. Att jag ens köpt julklappar redan säger ju en hel del om den typ själsliga resa jag just nu genomgår. Att jag ens kommit till insikten att julen sker exakt den 24 december varje himla år. Utan undantag. Och att december är långt men ändå relativt kort. Och att alla dom där dagarna som är kvar till jul i regel fylls med jobb. Och att det är mindre stressigt att leta klappar med framförhållning än att gå ut på stan med en tom tomtesäck att fylla den 22 december. Höga ambitioner men noll visioner. Det är väll fortfarande tanken som räknas och så vidare.
 
Men så plötsligt händer det.
HERRE GUD VILKEN SEGER.
 
 

Första december och lucka ett

Japp. Idag. Tjugotre hela dagar kvar till självaste julafton. Hur nu det gick till. Jag är kvar i oktober och irrar omkring. Men men! Jag har inte julpyntat utan tar en dag i taget kan man säga. En anledning till det är att jag har så stökigt att det inte är klokt. Osunt att dra fram mer saker då kan man tycka. 
 
Men! Jag har diskat och städat ur skafferiet. Slängt kaffe och sånt där med bäst före datum 2012. Sånt där man gärna sparar på tydligen. För jag har ju rensat ut skafferiet efter 2012. Men man vet ju aldrig när antikrundan kommer till stan så bäst att vara förberedd!
 
Men mer än så orkar jag inte idag. Imorgon kanske. Vem vet. Kanske blir julfint kring mellandagarna.
You never know.
 
Från en juletid när mina tapeter var misär och kaffet fortfarande var drickbart.
 

RSS 2.0